Bij onze behandelservice kijken we naar de meest geschikte vorm van behandeling die bij jou past.

Hieronder vind je een uitleg over de kosten en vergoedingen. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op, telefoon (088) 2011 201 of mail: info@thubble.nl

Vergoed door zorgverzekeraar met verwijzing van je huisarts

Je zorgverzekeraar betaalt je behandeling bij Thubble als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

- Je hebt een verwijsbrief van je huisarts.

- Je klacht valt onder de zogenaamde 'DSM-5-classificatie'. Meer informatie over de DSM-5 vind je hier.

Toelichting

  • Je huisarts en de behandelaar van Thubble bekijken of je klacht onder de zogenaamde ‘DSM-5-classificatie’ valt. Als dat niet zo is, dan informeren wij je hierover, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. 
     
  • Onze behandelservice wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij contracteren met alle zorgverzekeraars. Houd wel rekening met je eigen risico. Dit betekent dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten jaarlijks zelf moet betalen.  Als je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar, kan dit bedrag hoger zijn. Je zorgverzekeraar brengt het eigen risico bij je in rekening voor het jaar waarin je behandeling start.   

Eigen risico

Wanneer je in 2020 naar Thubble werd verwezen maar je eerste afspraak is in 2021, dan wordt je eigen risico van 2021 aangesproken. Is je eerste gesprek in 2020 geweest en de rest van de behandeling in 2021, dan wordt er aanspraak gemaakt op je eigen risico van 2020.  Het verplicht eigen risico is in 2021 vastgesteld op €385,-

Let op! In januari 2022 wordt landelijk het zogenoemde Zorgprestatiemodel (ZPM) ingevoerd. Dit is een nieuw betalingssysteem in onze zorg. Vanaf 2022 werkt het eigen risico voor de geestelijk gezondheidszorg (ggz) behandelingen dan net als voor de meeste andere zorgsoorten. Dit kan gevolgen hebben voor jouw kosten. Lees hier meer informatie over wat er verandert en wat dit mogelijk voor jou betekent.

Zorgzwaartepakketten 

De kosten van onze zorg worden berekend in ‘zorgzwaartepakketten’. Je behandelaar bespreekt met je welk zorgzwaartepakket bij jouw klachten past. Heb je een verwijzing van je huisarts, dan brengen wij de kosten van je behandeling in rekening bij je zorgverzekeraar.  Heb je geen verwijzing van je huisarts? Dan vergoedt je zorgverzekeraar de kosten niet en ontvang jezelf zelf de facturen.

De kosten van onze behandelservice worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zorgverzekeraars mogen hier in beperkte mate van afwijken. Hieronder vind je een richtlijn voor de kosten van de pakketten die wij aanbieden.

  • Zorgzwaartepakket Middel – € 885,01
  • Zorgzwaartepakket Intensief – € 1434,96

Let op: Ook je eerste gesprek valt onder de behandeling. Soms blijkt tijdens het 1ste gesprek dat je klachten niet behandeld kunnen worden bij ons of je besluit zelf om niet in behandeling te gaan. Wij brengen dan de bestede tijd in rekening bij je zorgverzekeraar. Dit bedrag (€ 234,72) is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.